سبوس برنج، یکی از محصولات فرعی در صنعت آسیاب برنج بوده و غنی از موادمغذی مانند اوریزانول ها، توکوفرول ها، توکوترینول ها، فیتواسترول ها و فیبرهای رژیمی می باشد. سبوس برنج منبع ویتامین ها، فیبرها، و آنتی اکسیدان ها بوده و خواص و فواید سلامتی متعددی دارد. بخاطر تاثیرات مغذی و بیولوژیکی این ماده می توان از آن بعنوان یک ماده غذایی فراسودمند استفاده کرد، اما بخاطر وجود آنزیم لیپاز آنطور که باید و شاید از آن استفاده نمیشود. این آنزیم کیفیت سبوس برنج را پایین آورده و مصرف آن برای انسان را نامناسب می سازد. بعد از تثبیت این آنزیم می توان از سبوس برنج به محصولات بسیار مغذی با ارزش بالا دست یافت. سبوس برنج حاوي املاح معدني آهن منگنز و ويتامين هاي A E B۱ B۲ B۵ B۶ می باشد. ويتامين هاي گروه B و بخصوص B۵ باعث تحريك سوخت و ساز سلول هاي زنده و فعال پياز مو مي شود و از سفيد شدن و ريزش مو جلوگيري می کند. فیبرها، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها ، اثرات زیستی مهمی ایجــــاد می کنند این مواد سبب تأمین انرژي بدن و تنظیم فرآیند آرام هضم سلولی می شوند.در نتایج تحقیقات آمده که استفاده از فیبر رژیمی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد، میزان کلسترول خون را پایین آورده و حساسیت انسولین را بهبود می بخشد. فيبر موجود در سبوس باعث پاکسازی روده و بهبود یبوست ميشود و همينطور با ايجاد احساس سیری ، در لاغری افراد چاق موثر هست.
دیدگاه خود را بنویسید