خرما این میوهی فوق العاده خوشمزه و یکی از پرطرفدارترین ها، شامل لیست بلند بالایی از مواد مغذی گیاهی، ویتامینها و مواد معدنی ست که برای رشد طبیعی و سلامت کلی بدن لازم است. این میوه به علت داشتن ماده معدنی فسفر موجب افزایش کارایی سلول های مغذی شده و همچنین در متعادل سازی ترشح هورمون ها تاثیر بسزایی دارد. خُرما (نام علمی: Phoenix dactylifera) میوه بهشتی و قرآنی و ملی است و در استانهای گرمسیر جنوب کشورمان بعمل می آید. خرما یا رطب گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. خرما داراي ۲۵ درصد ساكاروز ، ۵۰درصد گلوكز ، پكتين و آب مي باشد . بعلاوه داراي ويتامين هاي مختلف از جمله ويتامين A,B,C,E مي باشد .خرما منبع غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است و همه این ها برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از بیماری های مرتبط با پوکی استخوان ضروری هستند. خرما بار رژیمی نوعی شیرینی خرمایی است که دارای زیره است. زیره Carum carvi دانهای معطر و ضد نفخ است که کاربرد فراوان دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه کشت می شود که دومی به «زیره ایرانی» معروف است. نتایج پژوهش ها نشان دادند زیره سیاه در کمک به کاهش وزن موثر است. فرضیه های بالقوه مبنی بر اینکه چگونه این ادویه روی سوخت و ساز بدن اثر می گذارند، وجود دارد. برخی ترکیبات در زیره فیتواسترول ها نام دارند و به مسدود کردن و از بین بردن کلسترول از بدن کمک می کنند. شاید به همین دلیل است که در پژوهش ها گروه مصرف کننده زیره سطح کلسترول و چربی خون کمتری داشتند. از دیگر دلایلی که اثر زیره بر کاهش وزن را نشان می دهد این است که این ادویه مانند دیگر ادویه ها روی سوخت و ساز بدن اثر می گذارد.
دیدگاه خود را بنویسید